Development

Herkent u een van de volgende situaties?

  • Een team werkt niet goed samen, het zijn te veel eenlingen die elkaar niet versterken. Hoe bereik ik meer synergie in dit team?
  • Onze Salesmanagers werken zeer zelfstandig en zijn altijd buiten de deur. Hoe zorg ik dat zij op uniforme wijze het bedrijfsimago uitstralen?
  • Door Het Nieuwe Werken zie ik mijn team amper. Hoe manage ik dat?
  • Ik heb een team van enthousiaste en gemotiveerde mensen die ik qua gespreksvaardigheden door wil laten groeien. Hoe maak ik hen ook voor zware opdrachtgevers tot volwaardige gesprekspartners?
  • Mijn verkopers doen hun best, maar wij hebben niet precies in beeld waarom zij sommige klanten niet over de streep krijgen! Wat kan ik hieraan doen?

Wij bieden maatwerk-ontwikkelingstrajecten: oplossingen op maat bij uw specifieke vragen en omstandigheden.

Het vaststellen van de ontwikkelingsbehoeften is de eerste stap. Dit kan met behulp van analysegesprekken, assessments of een 360-gradenscan.

Dit leidt tot een plan van aanpak, waarin concrete ontwikkeldoelen vastgelegd worden. Deze kunnen betrekking hebben op kennis (cursussen), vaardigheden (training) of persoonlijke stijl (coaching en training).

Dan wordt in de uitvoeringsfase hard “getraind” om de beoogde doelen te bereiken. Resultaatgerichtheid, met respect voor het wereldbeeld van mensen, is ons motto. Maar humor en een ontspannen sfeer zijn essentieel voor elk leerproces, daarom maken wij trainingen ook leuk.

Om zaken beter eigen te maken is het van groot belang om de stof te blijven herhalen. Vinger aan de pols houden door middel van opfrissessies of verdere persoonlijke coaching maken daarom ook vast onderdeel uit van onze aanpak.

Back to Top